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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  23/08/2011
Data da última atualização:  21/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; M. E. R. DUGAN, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; M. JUÁREZ, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. A. BASARAB, Alberta Agriculture and Rural Development, Lacombe Research Centre; V. S. BARON, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. L. AALHUS, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre.
Título:  Effect of a-tocopherol tissue levels on beef quality.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Animal, v. 5, n. 12, p. 2010-2018, December 2011.
DOI:  10.1017/S1751731111001182
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  To evaluate meat quality of beef with different a-tocopherol tissue levels, 55 feedlot steers were fed a barley-based finisher diet with four vitamin E supplementation levels (0, 350, 700 and 1400 IU DL-a-tocopheryl acetate/animal per day) for 120 days. Although the increase in oxidation levels overtime was much smaller (P , 0.001) in the high-medium and high groups, a-tocopherol tissue levels did not affect (P . 0.05) pH, proximate analysis, drip and cooking losses, and shear force of steaks. No effect of a-tocopherol tissue levels was found in retail evaluation of steaks after a short ageing time of 6 days, but with 21 days of ageing, a delay in formation of metmyoglobin (P 5 0.008) was observed in steaks with higher tissue levels of a-tocopherol. Similar results were found for ground beef (25% fat) prepared from 6-day aged meat. Thus, higher a-tocopherol tissue levels protect ground beef and long-aged steaks from discolouration and lipid oxidation.
Palavras-Chave:  Ageing; Tenderness.
Thesaurus Nal:  beef; vitamin E.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40361/1/PROCI-00089.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE20541 - 1UPCAP - DDPROCI-2011.00089NAS2011.00089
CPPSE21068 - 1UPCAP - DDPROCI-2012.00028NAS2012.00028
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1.Imagem marcado/desmarcadoPOLITI, F. A. S.; SAMPIERI, B. R.; CALLIGARIS, I. B.; FANTATTO, R. R.; CHAGAS, A. C. de S.; FURLAN, M. Histological evaluation of the effects of plant extractives from tagetes patula (Asteraceae) in ovary cells of rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: CONGRESO ARGENTINO DE PARASITOLOGIA, 7., 2015, San Carlos de Bariloche. . Resumes... San Carlos de Bariloche: asociacion Parasitologica Argentina, 2015. p. 64.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPOLITI, F. A. S.; FANTATTO, R. R.; SILVA, A. da; MORO, I. J.; SAMPIERI, B. R.; CAMARGO-MATHIAS, M. I.; FIGUEIREDO, A.; CHAGAS, A. C. de S.; FURLAN, M. Evaluation of Tagetes patula (Asteraceae) as an ecological alternative in the search for natural control of the cattle tick Rhipicephalus (Boophilus) microplus (Acari: Ixodidae). Experimental and Applied Acarology, v. 77, p. 601-618, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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